Stijging van de zilverprijs in 2018?

2018 zou wel eens een interessant jaar kunnen worden voor zilver. Er zijn verschillende redenen om aan te nemen dat de zilverprijs een comeback gaat maken.Nu alle aandacht naar cryptomunten gaat en er weinig aandacht besteed wordt aan zilver en andere waardevolle metalen valt het onder beleggers niet erg op dat de vraag naar zilver groeit. Zo werd er in India bijvoorbeeld 90% meer zilver ingevoerd in oktober dan het jaar voordien. Wanneer er meer zilver gekocht wordt, stijgt de prijs. Misschien niet onmiddellijk, maar uiteindelijk zal de prijs stijgen. Bovendien wordt 50% van alle ontgonnen zilver gebruikt in de wereldwijde industrie. Wist je dat bijvoorbeeld elke IPhone 0,3 gram zilver bevat? Een aantrekkende vraag naar zilver in de industrie is een belangrijke ondersteuning voor de zilverprijs.

Andere factoren die de zilverprijs beïnvloeden zijn het aanbod, aantrekkingskracht bij investeerders door de lage prijs en een hoge waarde van de aandelenkoersen. Bij een lage prijs krijgen meer en meer mijnen het moeilijk om met hun hoge kosten rendabel te zijn. Mijnen sluiten of grotere mijnen richten zich op andere metalen. Een dalend aanbod leidt tot een hogere prijs. De lage prijs van zilver zorgt dat meer investeerders risico’s durven nemen om in het metaal te beleggen. Meer investeerders trekken meer investeerders aan wat de prijs omhoog duwt. De hoge aandelenkoersen kunnen niet blijven aanhouden. Wanneer de beurzen dalen – des dat een stierenmarkt duurt, des te groter de correctie – vluchten beleggers in veilige havens zoals goud en zilver.

Een wijziging in het sentiment kan de prijs van zilver de hoogte injagen. Een zilverprijs van 50 dollar is niet uitgesloten als deze sentimentswijziging gepaard gaat met een grote wereldwijde crisis zoals een kredietcrisis. Maar een minder grote stijging van 30% valt te verwachten eens de markt ziet dat de zilverprijs ondergewaardeerd staat. Beleggen in een grote zilvermijn is te verkiezen boven beleggen in fysiek zilver. Elk procentpunt stijging van de zilverprijs zorgt vaak voor een vijf maal zo grote stijger bij het aandeel van een mijnbedrijf met een gezonde balans. First Majestic Silver en Pan American Silver zijn twee aandelen die van een stijgende zilverprijs het sterkst zouden kunnen gaan profiteren. 

Be the first to comment on "Stijging van de zilverprijs in 2018?"

Geef een reactie