Online adverteren, een booming markt

Online adverteren is een sterk groeiende markt waar niet alleen Google zijn inkomsten uithaalt. Ook in Europa zijn er online spelers die sterk groeien dankzij de advertentiemarkt op het internet. Criteo is een Franse digitale adverteerder die inzet op deze groeimarkt.De aandelenkoers heeft het afgelopen jaar geen goede beurt gemaakt. Na een sterke start van het jaar zakte de koers van het aandeel met meer dan 50% sinds mei toen duidelijk werd dat de nieuwe software die zoekt naar cookies van Apple’s volgende IPhone een groot probleem wordt voor de cookies van het Franse bedrijf. Een cookie is een hoeveelheid data die een server naar de browser stuurt met de bedoeling dat deze opgeslagen wordt en bij een volgend bezoek weer naar de server teruggestuurd wordt. Zo kan de server de browser opnieuw herkennen en bijhouden wat de gebruiker in het verleden heeft gedaan. Dat is voor marketingdoeleinden heel interessant. De data die de cookies verzamelen zijn zeer belangrijk voor Criteo om specifieke advertenties te kunnen plaatsen voor hun klanten. Het bedrijf verwacht dan ook dat de update van Apple in 2018 een negatieve invloed gaat hebben op de omzet van circa 10%.

Ondanks de verwachte inkomstendaling door de IPhone software problematiek verwacht de CEO toch een stijging van de winst per aandeel. Dat is uitermate positief. Mocht het bedrijf snel een oplossing vinden voor cookieprobleem dan is een sterke stijging van de koers te verwachten. Criteo is een groeibedrijf dat echt winst maakt. Het bedrijf genereerde dit jaar een hoeveelheid cash gelijk aan 70% van de marktwaarde. Fenomenaal! De afgelopen zes jaar wist het bedrijf zijn klantenbestand te verdertienvoudigen tot 17.000 klanten. Dit aantal groeit nog steeds. Het bedrijf verdient wanneer mensen op een advertentie klikken. De online advertentiemarkt is een zeer sterk groeiende markt en Criteo is een bedrijf dat hier volop van gaat profiteren.


Be the first to comment on "Online adverteren, een booming markt"

Geef een reactie