Aandelentip van Merrill Lynch voor 2018

De aandelenmarkten staan hoog gewaardeerd, op welke manier je ook naar de aandelenmarkt kijkt. De verwachte koers-winst verhouding van de S&P 500 voor 2018 is 18. Dat is historisch gezien aan de heel hoge kant. Reeds 375 dagen kende de beurs geen tussentijdse correctie van 5%. Historisch gezien corrigeert de beurs in een stijgende markt 5% twee tot drie keer per jaar. De analisten van Merrill Lynch verwachten weliswaar dat deze stierenmarkt op zijn laatste benen loopt, maar historisch gezien stijgen aandelenwaarden op het einde van een bull market het sterkst. Het is dan ook niet verstandig voor beleggers om nu al uit te stappen. Op het einde van een stierenmarkt is het belangrijk om in de ‘momentum’ aandelen te beleggen. Dat zijn aandelen die de laatste periode snel stegen en waar beleggers in blijven geloven. Dat zijn momenteel de technologie-aandelen.In een hooggewaardeerde markt verwacht je dat alle technologie-aandelen aan hoge pe-waarden verhandeld worden. Niets is minder waar. Ook nu zijn er kwaliteitsaandelen te vinden die door omstandigheden te laag gewaardeerd staan en waar van verwacht mag worden dat ze een mooie inhaalbeweging gaan maken. Eén van die aandelen is Western Digital Corporation. Het bedrijf verhoogde op 13 december zijn verwachtingen voor 2018. Het bedrijf verwacht nu een winst per aandeel van $13. De koers noteert iets boven $80. De PE- is iets meer dan 6. Dat is bijzonder laag voor een technologieleider in de data-opslag.

Het bedrijf heeft een bewogen laatste half jaar achter de rug. Problemen bij Toshiba zorgden ervoor dat een samenwerking tussen beide bedrijven moeilijker werd. WDC kantte zich tegen een verkoop van een divisie van Toshiba om de eigen markt en gevoelige kennis te beschermen. Beide bedrijven trokken naar de rechtbank. WDC om de verkoop tegen te houden, Toshiba om de verkoop te kunnen laten doorgaan. Ondertussen hebben beide bedrijven een akkoord bereikt waardoor de onzekerheid uit de markt is. WDC kan zich nu – en de beleggers ook – focussen op zijn bedrijfsoperaties. Deze staan er bijzonder goed voor.

Analisten verwachten dat het NAND-aanbod de vraag niet kan bijhouden tot zeker half 2018. Dit leidt tot hogere prijzen voor WDC’s producten en zo ook tot een hogere winstgevendheid. Merrill Lynch heeft dan ook een koersdoel van $120 voor het aandeel. Dat impliceert een stijging van 50% ten opzichte van de slotkoers van vrijdag 22/12. Bovendien geeft het bedrijf nog een dividend van bijna 2,5%.


Be the first to comment on "Aandelentip van Merrill Lynch voor 2018"

Geef een reactie