Wat mogen we van RXP (Ripple) verwachten in 2018?

2017 zal de geschiedenis ingaan als de wereldwijde explosie van cryptomunten door de bewustwording bij het bredere publiek van de digitale munt. De mensen die deze beweging langs de zijlijn volgen kennen weten vooral iets te vertellen over de waardestijging van Bitcoin en misschien ook al wel een beetje van Ethereum. Het Ripplenetwerk of de munt is bekend bij de beleggers, investeerders of speculanten van digitale munten.Op het internet vind je dagelijks verschillende analyses voor de prijs van de Bitcoin. Of het nu om een analyse gaat van een gewone speculant of van een Wallstreetgoeroe, je vindt er dagelijks genoeg. Maar wat mogen we van Ripple verwachten in 2018?

Het ziet er naar uit dat XRP (de munt die op het Ripple systeem werkt) het veel beter gaat doen dan de andere munten de komende jaren. Ripple is een netwerk dat niet te vergelijken is met eender ander Bitcoin of Altcoin netwerk. (zie ook Is Ripple de opvolger van Bitcoin?). De blockchaintechnologie achter Ripple wordt reeds door meer dan 100 banken gebruikt als transfermiddel van geld tussen landen onderling. Geld sturen naar het buitenland gebeurt traditioneel via een SWIFT service. SWIFT is steeds een monopolie geweest en RippleNet bezit de mogelijkheid om het SWIFT systeem te elimineren. Het is een grote concurrent. Betalingen tussen buitenlandse rekeningen gaan via RippleNet sneller en ze zijn goedkoper. Bovendien verhoogt het de liquiditeit waar banken steeds naar op zoek zijn.

De CEO van het bedrijf achter Ripple zegt: “XRP is één van de grootste digitale munten qua marktkapitalisatie. Het is ontwikkeld om door finan¨ciële instellingen gebruikt te worden als een liquiditeitsoplossing voor grensoverschrijdende betalingen. … Banken kunnen de kosten voor betalingen met 60% drukken.”

Wanneer het financiële systeem wereldwijd RippleNet aanvaardt als liquiditeitsoplossing dan kan verwacht worden dat XRP stijgt tot 2 dollar tegen het einde van 2018. Het is echter zeer moeilijk om een waarde te kleven op een munt die zijn plek nog moet vinden in het ganse financiële systeem. Voorlopig wordt de waarde bepaalt door verwachtingen, speculaties en een vraag die het aanbod overstijgt. Zolang dit het geval is, heeft het geen zin om voorspellingen te doen. Bij speculanten gaan prijzen rond van $5 eind januari tot $20 en meer einde 2018. En voorlopig zijn het de speculanten die de hype voeden. Stel je voor dat er volgend jaar niet gesproken wordt over Bitcoin, maar over Ripple. Wat denk je dat dit zal doen met de koers van XRP?


Be the first to comment on "Wat mogen we van RXP (Ripple) verwachten in 2018?"

Geef een reactie