Beurscorrectie in 2018?

De laatste jaren steeg de beurs enorm snel. Zo snel dat de afgelopen twee jaar meer en meer investeerders een zware correctie verwachtten. Grote hedgefondsen gingen short bij een kleine terugval en mispakten zich. Beleggers namen elke minimale terugval van de beurs als een koopgelegenheid. De Amerikaanse S&P 500 kende het afgelopen jaar geen enkele tussentijdse correctie van 5%. Slechts één analist was de laatste vijf jaar steeds positief en zag ondanks de Brexit of de Amerikaanse Trump verkiezing geen reden om negatief te zijn.Avi Gilburt is de oprichter van ElliotWaveTrader. De Elliot Wave is een manier om via technische analyse op basis van allerhande technische indicators het sentiment van de markt te voorspellen. De Elliot Wave baseert zich op het kuddegevoel van de beleggers. De markt beweegt zich in golven op basis van het sentiment van het bredere beleggerspubliek en op basis van massapsychologie. Eén van de strategieën van de techniek is het bepalen wanneer de kudde van richting verandert. Voor 2018 verwacht de analist een verandering van richting na een nieuwe top in de eerste maand(en) van het jaar. Daarna zal de markt 15 tot 20% corrigeren. EllitotWaveTrader verwacht een daling tot 2100 punten. Wanneer de daling onder de 2100 gaat voor de S&P dan zal deze daling eindigen op 1775 wat het einde inluidt van de correctie. Na een terugval van één tot twee jaar zal de S&P500 in de eerste maanden van 2020 een nieuwe top bereiken van circa 3000 punten om daarna heel zwaar te corrigeren en het echte einde van de stierenmarkt in te luiden.

Momenteel ziet Elliot Wave dat de beleggers euforisch zijn geworden, net zoals in 1999. Beleggers zijn mensen en een kudde mensen samen is voorspelbaar. Wanneer de investeerders die steeds pessimistisch waren heel optimistisch geworden zijn dan is het het moment dat de koers gaat keren. Bij een S&P 500 van 2400-2500 gebeurde dit. De ElliotWaveTrader analist voorspelt een zware correctie in 2018. Deze correctie is eigenlijk een tijdelijke koopkans, want de grotere correctie zal gebeuren begin 2020. Dat signaleert het echte einde van de stierenmarkt. Daarna is het zoeken naar het einde van de berenmarkt om mee te profiteren van een nieuwe weg omhoog.

Het lijkt erop dat je niet meer zo gemakkelijk je geld zomaar in aandelen kan parkeren zoals de afgelopen jaren en wachten. Op de juiste momenten verkopen en kopen is voor 2018 de boodschap. De kans is groot dat de markt bij de start van het jaar gaat opleven, maar daarna … 

Be the first to comment on "Beurscorrectie in 2018?"

Geef een reactie