Laag gewaardeerd Chinees e-commerce bedrijf

Als je aan e-commerce denkt in China dan denk je ongetwijfeld aan de Chinese tegenpoot van het Amerikaanse Amazon: Alibaba. JD.com is een andere grote speler op de Chinese markt. Concurreren met zulke grote bedrijven is niet gemakkelijk. Toch zijn er kleinere spelers die een niche opzoeken en met hun expertise hun voordeel proberen te halen. Secoo is zo’n nichespeler.Secoo is een e-tailer die luxeproducten verkoopt in China. Het bezit een marktaandeel van 25%. In september kwam het bedrijf naar de beurs in de VS aan 13 dollar per aandeel. Dat was geen succes, want de koers noteert nu bijna 40% lager dan zijn introductieprijs. Beleggers geloven niet dat een kleine speler zal kunnen concurreren met de grote spelers op de markt zoals Alibaba. Bovendien zijn er veel luxemerken die hun eigen online platform gebruiken voor de directe verkoop aan klanten. Ondanks de negatieve verwachtingen van het beleggerspubliek wist Secoo zijn omzet het afgelopen kwartaal met 44% te laten groeien. Ze behaalden een hogere marge van 17% en hun winst steeg met 1000% tot zes miljoen dollar. Ook voor volgend jaar voorspelt het bedrijf ene groei van de omzet met meer dan 40%.

Het aandeel noteert aan minder dan één maal de omzet van 2018 en heeft een koers winst verhouding van minder dan 10 voor de verwachte winst van 2018. Als je wil inspelen op de groeiende Chinese e-commerce markt dan is dit aandeel zeker speculatief koopwaardig. Wanneer de resultaten de verwachtingen bevestigen zullen investeerders bereid zijn een hogere prijs te betalen voor dit groeibedrijf. Concurrentie met de grote spelers zal steeds een risico blijven, maar door zich te richten op een eigen nichemarkt kan het bedrijf hier ook zijn voordelen mee halen. Een laag gewaardeerd Chinees aandeel dat winst maakt? Dat vind je niet elke dag!


Be the first to comment on "Laag gewaardeerd Chinees e-commerce bedrijf"

Geef een reactie