Is het te laat om Ripple te kopen?

De prijs van XRP – de digitale munt achter het Ripple platform – is de laatste maand met ongeveer 450% gestegen. Ripple heeft ondertussen een marktwaarde van bijna 100 miljard dollar en staat zo op de tweede plaats van grootste digitale munten achter Bitcoin. Er zijn verschillende redenen waarom de koers omhoog blijft gaan.Ripple kan transacties sneller en goedkoper verwerken dan bijvoorbeeld Bitcoin. Ripple verwerkt tot 1500 transacties per seconde. Ripple handelt als een soort tussenpersoon tussen banken wereldwijd. Het stelt banken in staat om twee verschillende munten of andere waarden binnen enkele seconden met elkaar te verhandelen over grenzen heen. De marktopportuniteiten voor Ripple zijn gigantisch. Bijvoorbeeld euro’s doorsturen naar Noorse Kronen, Poolse Zloty of Amerikaanse dollar gebeurt in een fractie aan tijd met een minimum aan transactiekosten. Je begrijpt wat zo’n systeem betekent voor banken wereldwijd. Het huidige SWIFT systeem wordt zo overbodig omdat de transfertijd veel groter is en de kosten voor de transacties ook. Weet je dat SWIFT momenteel dagelijks 5.000 miljard dollar transfereert? Stel je de impact voor op Ripple wanneer het deze markt overneemt!

Ripple heeft ondertussen al partnerships met meer dan 100 banken wereldwijd. Ripple Asia bijvoorbeeld is een samenwerking tussen Ripple en een consortium van Japanse banken. Zij ontwikkelden een technologie die het mogelijk maakt om betalingen te doen met je telefoonnummer of een QR code. Ripple is niet zomaar een nieuwe digitale munt die uit lucht bestaat. Het is een technologie die volop wordt toegepast in de financiële wereld en voor een explosieve groei.

Ripple heeft de laatste jaren steeds in de schaduw van Bitcoin gestaan. Het brede beleggerspubliek kende alleen maar Bitcoin. Door de stijging in december – die gepaard ging met een verzwakking van Bitcoin – krijgt Ripple steeds meer en meer aandacht in de pers. Recent sprak CEO Brad Garlinghouse op CNBC. Nu Ripple de tweede cryptomunt is, wordt XRP als munt meer bekend bij beleggers en trekt het steeds meer beleggers en speculanten aan. Er zijn bovendien geruchten dat Coinbase de Ripple munt XRP wil gaan verhandelen. Toen Bitcoin Cash begin december kon verhandeld worden op Coinbase steeg de waarde van deze digitale munt met 61%. Als het gerucht van Ripple op Coinbase de waarheid wordt dan …

Als 2017 bij het brede beleggerspubliek het jaar van Bitcoin was, dan zou 2018 wel eens het jaar van Ripple kunnen worden. Als meer en meer banken in zee gaan gaan met Ripple en zo Ripple stilaan het SWIFT systeem gaat vervangen dan zijn koersen van 5, 10 of 20 dollar eind 2018 niet onrealistisch. Een waarde kleven op een digitale munt is echter geen evidentie. Marktwaardes worden vergeleken met de marktwaarden van aandelen. Dat is echter geen vergelijking. Een digitale munt moet vergeleken worden met een betaalmunt zoals de euro of de dollar. Die waarde bepaal je ook niet door te zeggen hoeveel waarde er in omloop is. De waarde van een munt wordt bepaald door de waarde tegenover een andere munt te zetten. Zo zal de waarde van digitale munten ook bepaald moeten worden. Maar hoeveel de juiste waarde juist is, zal op termijn bepaald worden door de markt. En vermits markten overdrijven in euforie kan Ripple wel eens euforisch gaan stijgen. 

 

Be the first to comment on "Is het te laat om Ripple te kopen?"

Geef een reactie