Je aandelenportefeuille in hogere versnelling dankzij deze bandenproducent

Wist je dat in China op Singles Day 100.000 auto’s online verkocht werden? Wist je dat Alibaba zowel online als offline auto’s verkoopt via zijn winkelketen Tmall? Tmall installeerde in zijn mastodontwinkels zelfs een soort vending machine waar je door te scrollen op je smartphone de auto die je wil kopen naar beneden kan laten halen uit een glazen toren. Auto’s kopen wordt er even gemakkelijk als een blikje cola uit een automaat halen. Van januari tot november werden er juist geen 21,6 miljoen auto’s verkocht in China.  Meer dan 10% waren waren luxe auto’s. In 2006 werden er slechts 50.000 luxe auto’s verkocht. En de markt blijft groeien.Pirelli is een Europees premium bandenproducent die zeer sterk kan profiteren van de stijgende verkoop van luxe auto’s wereldwijd en in China in het bijzonder. Een groeiende economie zorgt voor een groeiende verkoop van dit segment auto’s. En zeg nu zelf, daar hoort toch een luxe band bij? Pirelli is een bedrijf dat groeit bij een groeiende economie en het moeilijk heeft wanneer de economie het moeilijk heeft. Het mag duidelijk zijn dat de economie wereldwijd ook in 2018 blijft groeien. Pirelli kwam in oktober naar de beurs aan een introductieprijs van 6,5 euro. Ondertussen staat het aandeel licht hoger op 7,25 euro. Een groeiende luxe automarkt gaat zonder twijfel een positief effect hebben op de verkoop van Pirelli autobanden. De koers van het aandeel zal er wel bij varen.


Be the first to comment on "Je aandelenportefeuille in hogere versnelling dankzij deze bandenproducent"

Geef een reactie