Robotica in de medische sector

Robottechnologie heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen. Ook de medische sector blijft niet achter. Intuitive Surgical is een goed voorbeeld. Na enkele moeilijke jaren kon de producent van robotoperatiesystemen in 2017 zijn hoogste omzet- en winstcijfers ooit publiceren. Het aandeel steeg met meer dat 70% in 2017 en noteert aan een koerswinst verhouding van 47. Je kan zeggen dat dat aan de hoge kant is, maar de verwachtingen zijn dan ook heel groot voor deze leider binnen zijn sector.

Analisten zijn uitermate positief over het aandeel, omdat het bedrijf heel veel groeimogelijkheden heeft. De operatietechnologie die het bedrijf ontwikkelt, wordt alsmaar meer gebruikt in meer verschillende operaties in meer en meer landen. Het da Vinci operatie systeem wordt meer en meer aanvaard door een nieuwe, jongere generatie dokters. Het futuristische systeem zorgt ervoor dat kleine ingrepen kunnen gedaan worden zonder dat ze de patiënten moeten opensnijden. Waar dokters vijf jaar terug nog zeer sceptisch waren over de nieuwe technologie, worden de toepassingen nu positief verwelkomd.

Intuitive Surgery verwacht de volgende jaren te kunnen blijven groeien aan een hoog tempo. Meer dan 70% van de inkomsten van het bedrijf komt van vervangingsproducten. Elke nieuwe aankoop zorgt dan ook voor éénmalige en toekomstige winsten. Als bedrijven in robotics toekomstige winnaars worden dan is Intuitive Surgical zonder twijfel de winnaar in de medische sector binnen deze markt.

Be the first to comment on "Robotica in de medische sector"

Geef een reactie