Als lachertje 1 miljard creëren

Cryptomunten zullen op termijn een vaste waarde kunnen worden in de financiële wereld. De cryptomunten hebben wel als doel niet gereguleerd te zijn, maar steeds meer worden er beleggingsinstrumenten ontwikkeld om te handelen in Bitcoin, Ripple, Ethereum en andere coins. De crypto-industrie is zeer fraudegevoelig. Bitcoin heeft de intentie het reguliere systeem te passeren, maar in zijn zog werden honderden munten gecreëerd enkel met als doel snel winst te maken voor de ontwikkelaars. Speculanten kopen de munten op zonder te weten welke waarde ze voorstellen en voor welk doel ze werden ontwikkeld. Vroeg of laat barst de bom, zijn speculanten hun geld kwijt en blijven er enkel een aantal gevestigde waarden over. Bitcoin, Ripple en Ethereum zullen daar waarschijnlijk bij zijn, maar voor de rest wordt het koffiedik kijken.Neem nu dogecoin. Deze digitale munt is ontstaan in 2013 als een grap om de spot te drijven met de hype die ontstond rond Bitcoin. In de wereld krijgt de munt niet voor niets de naam ‘joke currency’. Dat zegt genoeg. Dogecoin staat niet in het lijstje van best presterende munten. De munt flirt de laatste maand met de 1 dollarcent wat een verdubbeling betekent ten opzichte van half december toen de munt aan $0,004 noteerde. Ondertussen heeft de munt een waarde van 1 miljard dollar. De ontwikkelaar vond het best grappig en plaatste het hoofd van een Japanse hond op het muntsymbool. Ondertussen gelooft de maker Jackson Palmer dat een grote crash er zit aan te komen.

Waar de munt naar toe gaat is de grote vraag. 2018 is in China het jaar van de hond en menig bijgelovige Chinees zou dit wel eens kunnen aangrijpen om dogecoins te kopen. Zolang er kopers zijn, zal de munt blijven bestaan. Altijd zijn er believers, maar de munt heeft geen meerwaarde zoals bijvoorbeeld Ripple wel heeft. Sommige speculanten zullen er al geld aan verdiend hebben, maar ik zou mijn spaargeld er niet op durven verwedden.


2 Comments on "Als lachertje 1 miljard creëren"

  1. Ripple meer waarde? Iets wat je gelegitimeerd kunt bij maken vertegenwoordigd geen waarde. Ripple is het best te vergelijken met het fiat geld en zal op de duur ten onder gaan, de enigen die er echt aan verdienen zijn de ontwikkelaars.

  2. Ieder zijn mening maar ik heb zelf heel veel meer aan Doge dan aan ripple en het mag dan wel als grap begonnen zijn, de coin heeft zeker potentieel.
    De transactiekost van 1 Doge (momenteel ongeveer 0,012 €) om coins te versturen ligt bovendien een heel pak lager dan bij Bitcoin en tal van andere coins.

Geef een reactie