Analisten tippen financiële aandelen

Het zal u niet verbazen dat Amerikaanse analisten financiële waarden van eigen bodem aanbevelen als favoriete aandelen door de verwachte rentestijgingen in de Verenigde Staten.CME Group is een Amerikaans bedrijf dat de grootste derivatenbeurs ter wereld opereert. Het bedrijf is gevormd in 2007 na een fusie tussen de Chicago Mercantile Exchange en de Chicago Board of Trade. Een jaar later nam het de New York Mercantile Exchange (NYMEX) over. De CME Groep maakt de handel mogelijk in futures en opties op onder meer financiële producten, grondstoffen zoals landbouwproducten en metalen, valuta en alternatieve investeringen zoals het weer en onroerend goed. Recent kwam CME Group in het nieuws toen het startte met het aanbieden van Bitcoin Futures. Dat zijn financiële instrumenten om te kunnen speculeren op een stijging of een daling van de prijs van de cryptomunt zonder de waarde feitelijk te bezitten.

Grondstoffenfutures waren in de eerste plaats ontwikkeld als hedge zodat producenten zich konden beschermen tegen mogelijke dalingen of stijgingen in prijzen van hun grondstoffen. Vandaag de dag worden de futures gebruikt om te speculeren op prijsstijgingen of -dalingen van om het even welk verhandelbaar product. De grote handel in afgeleide beursproducten zorgt voor een grote groei van de CME Group. De afgelopen vijf jaar groeide de omzet gemiddeld vier procent per jaar. De winst groeide in dezelfde periode met gemiddeld 11 procent. Het bedrijf presteerde de afgelopen vier kwartalen beter dan de analisten verwachtten. De afgelopen zes jaar verhoogden ze hun dividend. Voor 2018 verwacht de gemiddelde analist een winst per aandeel van 5,73 dollar tegenover 4,76 dollar voor dit fiscaal jaar.  Het aandeel lijkt aan de hogere kant gewaardeerd met een koerswinst verhouding van 33 voor dit jaar, maar verschillende analisten blijven geloven in het langdurige groeiverhaal van de derivatenhandelaar.


Be the first to comment on "Analisten tippen financiële aandelen"

Geef een reactie