Groeiaandeel voor jouw portefeuille

Ook in hooggewaardeerde aandelenmarkten zijn er koopjes te doen.  Soms gebeurt het dat groeiaandelen ondergewaardeerd zijn door een tijdelijke tegenvaller. Overdreven reacties van beleggers zorgen ervoor dat een koopkans zich voordoet. Oclaro Inc is een Amerikaanse netwerktoeleverancier die ondanks tijdelijke tegenvallers in China een veelbelovend groeiaandeel blijft.Oclaro Inc is een technologisch bedrijf dat optische componenten en modules levert voor de netwerkindustrie. Ondanks een tragere groei in China heeft het bedrijf een veelbelovende groei in de optische netwerkindustrie en datacenters. Het merendeel van de omzet genereert Oclaro van de verkoop van transmissiemodules voor de 100 gigabit per seconde netwerktoestellen. Zijn omzet voor deze producten groeide in 2017 met 100%. Onder de klanten van het bedrijf zijn de bekendste namen in de sector: Cisco Systems, Nokia, Amazon, Applied Optoelectronics, …

Het merendeel van de omzet wordt gegenereerd in China, Thailand en de Verenigde Staten. De omzet in China verdubbelde in 2017. Het bedrijf verwacht dat deze groei niet aanhoudt in 2018 door een lagere groei in China. Dit zorgt voor druk op het aandeel. De verlaagde omzetverwachtingen zijn echter maar tijdelijk. Eens de markt dat ziet, kan het aandeel herontdekt worden door het brede beleggerspubliek. Oclaro zal sterk profiteren van de groei in 5G netwerken en de nood aan meer capaciteit en snellere connectiviteit in de data centers.  Ondanks de lagere groei in China verwachten analisten dat het bedrijf zijn winst per aandeel in 2018 met 18% kan doen groeien. Het aandeel noteert aan een koerswinst verhouding van minder dan 10! Dat is extreem laag voor een groeiaandeel zoals Oclaro Inc.


Be the first to comment on "Groeiaandeel voor jouw portefeuille"

Geef een reactie