De biotechaandelen van Merrill Lynch

Merrill Lynch gelooft dat 2018 het jaar zal worden dat biotechaandelen sterk kunnen gaan stijgen.  Overnames, een positieve impact van de belastinghervormingen en groei zijn de redenen die een positief effect kunnen hebben op de biotechsector.Na een moeilijk 2016 werden biotechaandelen in 2017 opnieuw populairder bij beleggers. Ondanks dat de meeste beleggers biotech minder aantrekkelijk vinden dan technologieaandelen, blijft de biotechindustrie een populaire beleggersplaats. Biotech is algemeen bekend als een sector waar het investeringsrisico groot is. Maar hoe groter het risico, hoe groter het winstpotentieel. De grote biotechbedrijven lijken steeds meer farmabedrijven te zijn geworden. De grote biotechbedrijven worden dan ook afgestraft door beleggers en worden lager gewaardeerd zoals farmabedrijven. De grootste spelers – waaronder en Gilead Sciences – hebben veel cash op hun balans om hun groei te financieren door overnames. 2018 zou dan ook wel eens het jaar kunnen worden van M&A (Mergers and Acquisitians) in de industrie.

Twee aandelen staan bovenaan Merrill Lunch’ lijstje: Vertex Pharmaceuticals Inc. en Esperion Therapeutics Inc. Ze krijgen respectievelijk een koersdoel van $180 en $76. Beide bedrijven hebben sterke medicijnen in de pijplijn waar veel van verwacht wordt. Als beleggers in de biotechindustrie moet je je er van bewust zijn dat de biotech sector een risicovolle sector is. Wanneer een medicijn toch niet voldoet aan de verwachtingen dan wordt het aandeel sterk afgestraft. Een fonds of ETF tracker in biotechaandelen is interessanter voor beleggers die van minder risico houden.


Be the first to comment on "De biotechaandelen van Merrill Lynch"

Geef een reactie