Speculeren in Chinese biotech

De biotech industrie is een risicovolle sector om te investeren. Wie wil profiteren van een toekomstige stijging van biotechaandelen en zijn risico wil spreiden belegt beter in een fonds of ETF tracker. Iemand die speculeert, calculeert het risico in dat hij zijn geïnvesteerde bedrag volledig kan verliezen. Daartegenover staat dan weer de kans dat je je geld enkele malen kan vermenigvuldigen. Speculatieve biotechaandelen zijn dan ook heel volatiel. Er wordt mee getraded waardoor de koers snel stijgt of snel daalt. Een voorbeeld van zo’n risicovol aandeel is het Chinese China Pharma Holdings Inc.China Pharma Holdings Inc ontwikkelt en verdeelt een hele reeks producten in Chinese ziekenhuizen en winkelketens. Het bedrijf focust op medicijnen voor hart- en vaataandoeningen, hersenziektes en ontstekingsziekten. Het aandeel is extreem volatiel. De eerste dagen van het jaar steeg het aandeel van 20 dollarcent naar  $1,2 om dan weer te dalen naar 50 dollarcent. Speculanten hopen dat het bedrijf een keer positieve resultaten toont die de koers van het aandeel zal doen exploderen. Voorlopig maakt het bedrijf elk kwartaal 2 miljoen dollar verlies. De marktkapitalisatie van China Pharma Holdings Inc. is ongeveer 20 miljoen dollar. We kunnen dan ook spreken van een zeer kleine speler.

Je geld beleggen n speculatieve Chinese aandelen is een heel groot risico. Eigenlijk spreken we niet over beleggen, maar over een gokje wagen. De kans op totaal verlies van je ingelegde vermogen is zeer reëel. Maar moest het bedrijf ooit een topmedicijn op de markt brengen dan is de winst ook exponentieel hoog. Een vraag die gesteld moet worden: zijn de resultaten van een obscuur Chinees bedrijf wel te vertrouwen?


Be the first to comment on "Speculeren in Chinese biotech"

Geef een reactie