Waarom de beurzen weer 20% gaan stijgen

Althans dat is wat de indicator van de eerste vijf beursdagen aangeeft. Tegen de verwachtingen van de meeste analisten die gematigd positief zijn en geen stoute voorspellingen durven doen, is er een indicator die voorspelt dat de Amerikaanse S&P 500 – en in zijn zog de andere beurzen wereldwijd – met nog eens 20% kan stijgen dit jaar.De ‘First five day indicator’ is een indicator die in 1972 voor het eerst ontworpen werd door een Amerikaanse Yale professor. De indicator zegt dat als de beurzen de eerste vijf dagen stijgen dan is de kans meer dan 80% dat de beurzen op het einde van het jaar hoger noteren. Als de eerste vijf dagen positief zijn dan stijgt de beurs gemiddeld genomen sterker dan zijn langjarige gemiddelde. Wanneer de beurzen de eerste vijf dagen meer dan 2% stijgen dan steeg de beurs dat jaar telkens met minstens 18%. Als de geschiedenis zich herhaalt dan mogen we ons dit jaar opnieuw opmaken voor een grote stijging van de aandelenmarkten wereldwijd. De Amerikaanse S&P 500 waar de onderzoeken rond gevoerd werden steeg de eerste vijf dagen met 2,8%!

Volgens Amerikaanse professoren die de geschiedenismodellen bestuderen is het beste scenario een S&P 500 van 3300 eind 2018. Dat is een stijging van meer dan 23% op jaarbasis. Een andere indicator, de januari indicator, zegt dat de beurzen stijgen in het jaar dat januari positief was. Wanneer deze indicator op het einde van de maand een positieve bevestiging geeft dan wordt de kans zeer groot dat het meest positieve scenario uitkomt. Laten we hopen dat de geschiedenis zich herhaalt, maar dat zal de toekomst moeten uitwijzen.


Be the first to comment on "Waarom de beurzen weer 20% gaan stijgen"

Geef een reactie