Warren Buffet en crypto’s

Wanneer Warren Buffet spreekt dan luistert de beleggersgemeenschap. Warren Buffet is immers de eminent grise van de beleggerswereld. Met zijn fonds Berkshire Hathaway bewijst hij dat aandelen op lange termijn altijd de juiste investering zijn. Met geduld en fundamentele analyse koopt hij goedkope bedrijven op en maakt hij er cashcows van. Twijfelen aan Warren Buffet is not done.Maar wat met cryptocurrencies? Warren Buffet zweert dat hij nooit één bitcoin zou kopen. Hij gelooft niet dat hij ooit een ander beeld van de digitale munten zal krijgen.

“I can say almost with certainty that cryptocurrencies will come to a bad ending. When it happens or how, or anything else, I don’t know.”

Wanneer Buffet over de koersen van aandelen spreekt dan heeft dit vaak impact op het desbetreffende aandeel. De digitale munten reageerden nagenoeg niet op zijn verklaringen. Buffet is geen shorter van cryptomunten. Hij zou tegen de cryptomunten kunnen wedden door putopties uit te schrijven moest hij zo zeker zijn van zijn stuk. Als de prijs van Bitcoin en aanverwante munten dramatisch daalt dan wordt er veel winst gemaakt op de puts. Anderzijds als de prijs hoog blijft of verder stijgt … Je kan je afvragen of Buffet niet mee wil gaan met de tijd. Hij heeft ook nooit willen investeren in Google of Amazon en kijk waar die bedrijven nu staan. Waarderingen voor toekomstige groei of voor ongekend terrein zoals crypto’s zijn gewoon niet Buffet’s ding. Maar kan je hem ongelijk geven dat hij zijn strategie aanhoudt? Neen toch? Wie zijn wij om het orakel van Omaha in vraag te stellen?


 

1 Comment on "Warren Buffet en crypto’s"

  1. Je bent pas een echte belegger als je durft toe te geven dat je de boot gemist hebt omdat je niks begreep van de bitcoin op het moment van lancering, je bent een belegger van niks als je tegen de bitcoin gaat schoppen omdat je de boot gemist hebt, en de bitcoin niet begrijpt…

Geef een reactie