Waarom Facebook niet te stoppen is

Het aandeel van Facebook daalde afgelopen vrijdag meer dan 4% nadat de CEO Mark Zuckerberg aankondigde dat hij opnieuw meer wil inzetten op berichten van je vrienden en familie in je News Feed. Beleggers zijn echter bang dat het bedrijf hierdoor minder reclame-inkomsten zal zien binnenstromen.

Het is een logische reactie van Facebook om de News Feed aan te passen. Er is immers heel veel zakelijke content en Mark Zuckerberg wil voorkomen dat mensen hun Facebookpagina links laten liggen wanneer ze zich door de veelvuldige reclame niet meer comfortabel gaan voelen met het medium. Doordat er meer relevante items worden gepost zullen mensen zich meer geëngageerd voelen om hun facebookaccount vaker te bekijken en actiever aanwezig te zijn. Facebook wil zijn inhoud opnieuw meer sociaal maken en minder mediagericht. Op korte termijn kan dit een invloed hebben op de advertentie-inkomsten, maar op langere termijn zal dit gecompenseerd worden door duurdere advertenties. Bedrijven zijn er immers van bewust dat Facebook een uniek medium is om mensen te bereiken en ze zullen dan ook bereid zijn om meer te betalen voor hun advertenties.

Analisten verwachten dat het aantal actieve gebruikers zal blijven stijgen. Ze blijven positief over het aandeel en vinden dat de markt – ondanks een PE van meer dan 30 – Facebook te laag waardeert. Analisten hebben een koersdoel dat 15 tot 25% hoger ligt dan de prijs van vandaag. Facebook is een mediamastodont geworden die aan een hoog tempo blijft groeien. Zo is instagram een bedrijfsonderdeel dat sneller groeit dan de markt. Het is logisch dat Facebook er alles aan doet om zijn bezoekers aan het medium te binden. Op termijn gaat de advertentiemarkt hier niet onder lijden. De hoge graad van actieve bezoekers zal verder leiden tot meer inkomsten. Analisten raden beleggers aan om niet te wedden tegen een powerhouse zoals Facebook. Van de 45 grote analisten in de VS die Facebook volgen zijn er 37 die een koopadvies geven, 3 overwegen het aandeel, 3 houden het aandeel en slechts 2 adviseren hun klanten om het aandeel te verkopen. Tegen de meerderheid ingaan is vaak geen goede keuze op de beurs.

Be the first to comment on "Waarom Facebook niet te stoppen is"

Geef een reactie