Welk aandeel te kiezen bij een hogere zilverprijs?

Steeds meer beleggers beginnen te vrezen dat de stijging in de verschillende aandelenmarkten stilaan voor de deur staat. Alhoewel de meeste analisten een verdere stijging van de beurs voorspellen dit jaar horen we bij andere analisten vaker geluiden van een aankomende beurscorrectie. Goud is altijd een veilige haven geweest in moeilijke beurstijden. De laatste maand zit de goudprijs in de lift. En in navolging van een stijgende goudprijs, stijgt ook de zilverprijs. Zilver is een grondstof die zowel in de industrie als in de juwelensector veel gebruikt wordt. De zilverprijs is de laatste jaren teruggevallen van circa $50 naar $17 op dit moment. (zie ook Stijging van de zilverprijs in 2018?).Wanneer de beurs op het punt staat om te corrigeren, worden goud- en zilveraandelen aantrekkelijker. Een stijgende goud- en zilverprijs zorgt voor een nog grotere stijging van de prijs van goud- en zilveraandelen. Silvercorp Metals is één van de aandelen die beleggers met een vergrootglas bekijken. In november kondigde het bedrijf aan om 5% van zijn uitstaande aandelen op te kopen en te vernietigen. Het managementteam van het bedrijf vindt dat de aandelenkoers niet de juiste waarde reflecteert en koopt tegen lage prijzen aandelen in. De toekomstige winst zal verdeeld worden onder minder aandelen wat de winst per aandeel opdrijft. Het aandeel noteert aan een KW verhouding van minder dan 10. Het betaalt een eerder bescheiden dividend van minder dan 1%, maar de hele lage payout ratio van minder dan 5% maakt dat er veel ruimte is om het dividend op termijn te doen groeien. Al lijkt het management eerder aan te sturen op het verder inkopen van eigen aandelen.

Het bedrijf – dat naast zilver ook zink en lood produceert – is een winstgevend bedrijf met weinig schulden. De twee analisten die het aandeel volgen raden aan om het aandeel te kopen. Ze verwachten een winst van 30 cent per aandeel. Deze verwachtingen zullen alleen maar verhoogd worden als de zilverprijs stijgt in 2018. Silvercorp Metals heeft ook geïnvesteerd in het bedrijf New Pacific. Het bezit 27,9% van de aandelen. In de loop van het tweede kwartaal van 2018 worden de eerste resultaten verwacht van de nieuwe Boliviaanse mijn van New Pacific. Positieve resultaten zullen een extra boost geven aan de prijs van Silvercorp. Anderzijds is een negatief resultaat steeds een risicofactor al zijn er positieve tekenen van de grote potentie van de Boliviaanse mijn.


Be the first to comment on "Welk aandeel te kiezen bij een hogere zilverprijs?"

Geef een reactie