Zijn er nog koopwaardige internetaandelen?

De afgelopen acht à negen jaar werd de stierenmarkt vooral gedreven door de technologiesector. Binnen de technologiesector was de internetsector een belangrijke motor. In 2017 kon je met bijna elke investering in een technologie-aandeel winst maken. Met de hoge waarderingen van internetbedrijven en een verwachte correctie op de beurzen in de loop van het jaar wordt 2018 een moeilijker jaar om de juiste technologie-aandelen te kiezen.De S&P Information Technology Index boekte in 2017 een winst die 80% hoger lag dan de gemiddelde stijging van de S&P 500. 61 van de 68 bedrijven in deze index konden op het einde van het jaar een positief rendement noteren op hun aandelen. Morgan Stanley gelooft dat er ook in 2018 opportuniteiten zijn in de sector. Het kiezen van het juiste aandeel is de boodschap.

Zo zijn de analisten van Morgan Stanley positief over Zynga. Het online gamebedrijf noteert momenteel aan een koers van onder de $4. Morgan Stanley kleeft een prijskaartje van $4,5 op het aandeel. Dat betekent een opwaarts potentieel van ongeveer 15% aan de huidige koers. Dat is niet te vergelijken met de monsterstijgingen van veel aandelen in 2017, maar toch een percentage waar je niet ongelukkig over moet zijn. De analisten van Morgan Stanley geloven in Zynga om wille van een uitbreiding van zijn Live strategie zoals ze reeds doen met hun Poker games. Nieuwe games in de tweede helft van dit jaar moeten er voor zorgen dat 2019 en 2020 groeijaren worden voor het bedrijf. Zynga is een turnaround verhaal in de internetsector. Als we Morgan Stanley mogen geloven dan is 2018 slechts de start en zal Zynga door beleggers opnieuw omarmd worden de jaren nadien.