Beleggen in farma

Steeds vaker horen beleggers dat het tijd wordt om hun aandelenportefeuille te herbeleggen. De aandelenkoersen van technologische bedrijven zijn sterk opgelopen waardoor zij ook het meest vatbaar zijn voor correcties op de beurs. In moeilijkere beurstijden zijn farma-aandelen een veiligere haven. De grote farmaspelers zijn niet zo conjunctuurgevoelig waardoor ze in moeilijke beurstijden vaak herontdekt worden.Johnson & Johnson is één van de grootste wereldwijde spelers met een zeer gedifferentieerd productgamma. Het bedrijf combineert technologische ontwikkelingen met een breed gamma aan medicijnen en een scala aan consumentenproducten. Het bedrijf heeft 250 dochterondernemingen in 60 landen. Johnson & Johnson is eigenlijk een beleggingsfonds op zichzelf.

Het bedrijf heeft niet alleen veel producten in omloop, maar 70% van zijn producten zijn de nummer één of nummer twee in hun markt. Het genereert een heel grote cash flow die op termijn bij de aandeelhouders terecht komt in de vorm van een stijging van de aandelenkoers, een dividend of via de inkoop van eigen aandelen. Een stijgende levensverwachting in groeilanden zorgt bovendien voor een potentiële groei van de markt voor medicijnen en consumptiegoederen. Daar zal Johnson & Johnson ongetwijfeld mee van gaan profiteren.

Het bedrijf heeft de afgelopen 55! jaar zijn dividend verhoogt. en noteert aan een verwachte PE van minder dan 19. Het aandeel is koopwaardig voor een langetermijnbelegger en biedt een quasi zekerheid van een jaarlijks aantrekkelijk (stijgend) dividend.


 

Be the first to comment on "Beleggen in farma"

Geef een reactie