Welke aandelen kiezen boven andere?

Ook in 2018 verwacht de grote Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs stijgende beurskoersen (lees hier). Het is niet altijd even gemakkelijk om aandelen van bedrijven te vinden die het beter doen dan hun concurrenten. Volgens de zakenbank zijn aandelen die op jaarbasis meer omzet genereren de aandelen die je in je portefeuille moet hebben. Goldman Sachs maakte een lijstje van deze aandelen.Uiteindelijk is het de winst van een bedrijf die bepaalt of een aandeel op termijn stijgt, maar logischerwijs zorgt een stijging van de omzet in 90% van de gevallen voor een stijging van de winst. De aandelen die op GS lijstje staan zijn vooral technologie-aandelen. Het zal u niet verbazen dat er van de gekende Fang-aandelen (Facebook, Amazon, Netflix en Google) opnieuw verwacht wordt dat de omzet in 2018 met ongeveer 20% zal stijgen. Andere aandelen met een verwachte omzet stijging van 15 tot 20 procent op  de lijst van Goldman Sachs zijn Priceline.com, Apple, Nvidia, Boroadcom, PayPal, Saliesforce.com, Adobe Systems en Micron Technology. Dat zijn stuk voor stuk technologiewaarden. Waarden uit andere sectoren zijn Deere & Co, een industriële groep en OEG Resources, een bedrijf uit de energiesector.  De vraag is of vooral bij de meeste technolgieaandelen de omzetgroei en verwachte winstgroei al niet in de koers verrekend is. Tegenvallende resultaten – lees: iets minder omzetgroei dan verwacht – kan leiden tot een afstraffing van het aandeel.


Be the first to comment on "Welke aandelen kiezen boven andere?"

Geef een reactie