Chinees groeiaandeel

Om de brede markt te kunnen verslaan ben je als belegger op zoek naar groeiaandelen. Het juiste groeiaandeel vinden is niet vanzelfsprekend. Een doeltreffende manier om een groeiaandeel te vinden is te zoeken naar aandelen die een monopolie hebben in een sector die groeit. Het Chinese Baidu is zo’n aandeel.Baidu is de Chinese tegenhanger van Google (Alphabet). Het bedrijf speelt een dominante rol in de Chinese zoekopdrachten. 75% van de Chinese internetgebruikers gebruikt Baidu als portaalsite voor het zoeken naar om het even welk onderwerp of product. Zijn grote populariteit maakt dat Baidu in pole position staat om te profiteren van de groeimogelijkheden in de Chinese internetmarkt. Denk maar aan artificiële intelligentie, zelfrijdende auto’s, internetbetalingen, online adverteren, … Het bedrijf blijft sterk investeren om de leidende speler te kunnen blijven in de toekomst.

Het zal u niet verbazen dat de Chinese internetindustrie een groeimarkt is. 40% van alle Chinezen heeft nog geen internetaansluiting. Baidu zal zonder enige twijfel profiteren wanneer ook die laatste 40% op termijn het internet gaat ontdekken. Het bedrijf groeide 30% in de eerste 9 maanden van 2017 en zijn snelle groei zorgt voor een explosieve stijging van de winst die met meer dan 150% groeide. De online advertentiemarkt groeide opnieuw met 22% in dezelfde periode. Grote investeringen zullen er voor zorgen dat de winstgroei niet aan dat extreem hoge tempo kan doorgaan. Het bedrijf verzekert met zijn nieuwe investeringen de toekomst en de groeivooruitzichten op lange termijn zijn veelbelovend. Het aandeel noteert momenteel aan 32 keer de winst van de afgelopen 12 maanden. Als je ziet welk parcours zijn Amerikaanse tegenhanger Google aflegde in een mature markt dan kan je verwachten dat Baidu – dat in vergelijking met Alphabet een markt voor zich heeft die qua internetaansluiting nog volop groeit – eenzelfde groeitraject te wachten staat.


Be the first to comment on "Chinees groeiaandeel"

Geef een reactie