Bitcoin crash geen reden tot paniek

Vorige week crashte Bitcoin en in zijn zog alle andere cryptomunten. De halvering van de koers van Bitcoin van zijn hoogtepunt was groot nieuws op alle nieuwskanalen. Ervaren cryptobeleggers zijn niet verrast. De afgelopen drie jaar deed zich telkens hetzelfde voor en Bitcoin wist telkens opnieuw recordhoogtes te bereiken.

Voor cryptobeleggers die al jaren handelen is de recente crash een non-event. In 2016 bijvoorbeeld daalde de munt meer dan 25% in januari. Het duurde nadien 43 dagen om opnieuw de koersen te bereiken van de digitale munt van voor de crash. Ook in 2017 daalde de koers van Bitcoin door de Chinese overheidsinmenging met 35% in januari. Het duurde nog langer om de topkoersen van voor de crash opnieuw te bereiken: welgeteld 50 dagen.

Ook in 2018 krijgen we een soortgelijk verhaal. De koers daalde met bijna 50% en herstelt momenteel opnieuw. Het zal opnieuw een lange(re) tijd duren voordat we de koersen van voor de crash opnieuw zullen zien, maar als de geschiedenis zich herhaalt dan zal dit ergens half maart kunnen zijn.


Be the first to comment on "Bitcoin crash geen reden tot paniek"

Geef een reactie