Hoe kan je investeren in Booking.com?

Booking.com is één van de meest gebruikte websites voor het boeken van een hotelkamer of een hotelarrangement. Booking.com is actief in 42 landen en is de meest winstgevende en grootste reservatiewebsite in de wereld. Het internetportaal is geen losstaand bedrijf, maar het is net zoals o.a. rentalcars.com en agoda.com een onderdeel van de Amerikaanse beursgenoteerde Priceline Group.Priceline.com biedt vooral in de Verenigde Staten verschillende manieren aan om te kunnen besparen op vliegtuigtickets, hotelkamers, autoverhuur, vakanties en cruises. Het bedrijf bestaat sinds 1998 en heeft verschillende grote websites onder haar vlag. Agoda.com is de Aziatische tegenhanger van Booking.com terwijl Kayak – gekocht door Priceline in 2013 – een vooraanstaande website is waar je vakantieformules van honderden websites kan vergelijken. OpenTable is dan weer een website voor het reserveren van restaurantbezoeken.

Priceline investeert vooral veel in reclame om mensen naar haar sites te lokken. Het aandeel van The Priceline Group noteert op de Amerikaanse beurs aan een PE waarde van 27. Het bedrijf heeft een sterke cash flow en heeft grote lange termijn groeivooruitzichten door de sterke websitemerken die het in portefeuille heeft.Van de 32 analisten hebben er 20 een koopadvies, 2 een outperform advies en 10 blijven het aandeel houden. Geen enkele analist vindt het aandeel overgewaardeerd en raadt aan om te verkopen.


 

Be the first to comment on "Hoe kan je investeren in Booking.com?"

Geef een reactie