Dat belooft voor de rest van 2018

Net zoals de eerste dagen van januari een positief signaal waren voor de beurzen voor de rest van het jaar (zie  Waarom de beurzen weer 20% gaan stijgen) is de beursstijging van de gehele maand januari dat opnieuw. De beurzen stegen relatief veel en snel wat historisch gezien een indicatie is voor stijgende beurskoersen de volgende 11 maanden.

De S&P 500 steeg met ongeveer 6 procent momenteel sinds de start van het jaar. Beleggers zijn enthousiast over de winsten van de grote bedrijven en over de extra stimulans door de belastinghervormingen van president Trump. Onderzoeksbureaus spreken van een parabolische stijging van de beurs. De laatste vier maanden steeg de S&P 500 met iets minder dan 2% per maand gemiddeld. Dan is de stijging van 6% deze maand exponentieel in vergelijking met de voorgaande periode. Slechts acht maal kwam zo’n parabole stijging voor in de geschiedenis van de Amerikaanse aandelenmarkten. Zes van de acht keer betekende dit een positief signaal voor aandelen met een gemiddelde stijging van 20% de rest van het jaar. Niet alleen de belastinghervorming, maar ook een rotatie van obligaties naar aandelen draagt bij tot een verwachte stijging van de beurzen.

Misschien toch ook opmerken dat één van de twee keer dat de snelle januaristijging niet leidde tot een verdere stijging van de beurzen de rest van het jaar was … 1929! 

Be the first to comment on "Dat belooft voor de rest van 2018"

Geef een reactie