Is General Motors een koopje?

General Motors noteert aan een koers/winst verhouding van minder dan 10 en biedt een aantrekkelijk dividendrendement van meer dan 3,5%. Een koopje?De laatste maanden zit er weinig beweging in de aandelenkoers van GM. Amerikaanse beleggers verwachten niet dat GM veel gaat groeien omdat de autoverkopen in de VS al een tijdje op een hoog niveau plaffoneren. Toch zijn er redenen om te geloven dat GM meer winst kan maken en verder zal groeien dankzij vooral de stijgende verkopen van zijn luxemerk Cadillac. GM verkocht in zijn rijke geschiedenis slechts één keer meer wagens van het luxemerk dan in 2017. Een grotere bijdrage van Cadillac verhoogt de winstmarge als je weet dat de gemiddelde prijs per verkochte auto $54.000 bedraagt.

Amerikaanse beleggers focussen zich sterk op de Amerikaanse thuismarkt terwijl GM een wereldspeler is. Het bedrijf verkocht in China 4 miljoen auto’s vorig jaar, een stijging van 4%. Wat nog belangrijker is, is dat de verkoop van Cadillacs er met 50% steeg en dat ook de verkoop van SUV’s met meer dan 35% toenam. Juist op dat soort auto’s boekt GM de hoogste winstmarge. De kans is groot dat GM beter zal doen in 2018 dan wat analisten nu verwachten door de sterke groei in de opkomende landen en vooral China.


Be the first to comment on "Is General Motors een koopje?"

Geef een reactie