Dividend in technologiesector

De technologiesector is een sector waar niet zo veel dividend wordt uitgekeerd. De reden hiervoor is simpel: bedrijven investeren hun winsten liever in technologische ontwikkelingen om ervoor te kunnen zorgen dat ze concurrentieel blijven en marktaandeel minstens kunnen behouden. Toch zijn er grote technologieaandelen die een aantrekkelijk dividend bieden. Seagate is er zo eentje van.Seagate technology is een Amerikaans dataopslag bedrijf. Hun belangrijkste winstmotor is de HDD opslag (hard disk drive). Opslag van data is opnieuw een groeimarkt. De dataopslag van Seagate echter werd jarenlang gezien als een dalende trend omdat Seagate heel afhankelijk was van de PC markt. Toch weet het bedrijf zijn winst en omzet te doen groeien. Er is een grite vraag van consumenten en bedrijven om hun gegevens digitaal op te kunnen slaan. Analisten voorspellen tot 2025 een verviervoudigd van dataopslag. Seagate is een belangrijke speler die van deze trend gaat profiteren. De volgende vijf jaar verwacht de gemiddelde analist een winststijging van 15% per jaar voor Seagate.

Fundamenteel is Seagate aantrekkelijk gewaardeerd. Het bedrijf noteert aan minder dan 20 keer de verwachte winst per aandeel voor 2018 en biedt een dividendrendement van 4,5%. Iets meer dan de helft van zijn winst keert Seagate uit aan zijn aandeelhouders. Dat is veel voor een technologiebedrijf. Western Digital bijvoorbeeld keert slecht 2 dollar per aandeel uit aan zijn aandeelhouders terwijl zij 13 dollar per aandeel winst maken. Als je wil profiteren van een groeisector en je wil een dividend uitgekeerd krijgen dat houdbaar is – het bedrijf keert al 15 jaar op rij een dividend uit – dan is Seagate misschien wel een investering waard. 

1 Comment on "Dividend in technologiesector"

  1. Technologie aandelen zoals IBM, Qualcomm, Texas instruments , Microsoft , en cisco zijn ook goede dividend betalers. Seagate had ik niet op mijn radar dank u.

Geef een reactie