JP Morgan kiest farmawaarden
Aandelen van farmaceutische bedrijven zijn in het verleden steeds aanbevolen als defensieve belegging in moeilijke beurstijden. Sinds de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2016 stonden de meeste farmabedrijven onder druk doordat de verschillende kandidaten de hoge prijzen van geneesmiddelen in vraag stelden. Het was een belangrijk thema. De kandidaten negeerden de oproep van de grote farmaspelers om voorzichtiger te oordelen. Niet alleen kosten medicijnen veel geld aan onderzoek en ontwikkeling. Veel miljardeninvesteringen worden zelfs afgewezen door de Amerikaans Dood and Drug Administration (FDA).

Met de grotere verwachte volatiliteit op de beurzen kijken de grote zakenbanken weer meer richting de grote farmabedrijven als defensieve aandelen. JP Morgan ziet dat de negatieve retoriek van de verkiezingen zijn weg niet vindt in definitieve beslissingen en raadt een aantal grote spelers aan om te kopen om Wille van het aantrekkelijke dividend en de potentiële prijsstijging van de koers van hun aandelen. JP Morgan heeft een koersdoel van 70 dollar voor Bristol-Myers-Squibb dat een dividend van 2,5% biedt. De zakenbank raadt aan om Ely Lilly te kopen voor zijn dividend van 3% met een koersdoel van 105 dollar. Verder zijn ook Merck en Pfizer aandelen die aanbevolen worden. Ze bieden respectievelijk een dividend van 3,4 en 3,9% en hebben een koersdoel gekregen van 72 en 42 dollar.

In nerveuze beurstijden bieden farmawaarden minder risico doordat de verkoop van hun producten niet lijdt onder een minder sterke economische groei. Daardoor stijgen de aandelenwaarden vaak op momenten dat de beurs daalt. JP Morgan speelt reeds in op een verwachte daling van de beurzen zonder er zelf een termijn op te kleven.


 

Be the first to comment on "JP Morgan kiest farmawaarden"

Geef een reactie