Het is gedaan met cryptomunten

Althans dat is de mening van Goldman Sachs. De afgelopen maand ging er 500 miljard dollar verloren door de daling van de cryptomarkt. Het kan nog veel erger volgens het hoofd van de Goldman Sachs Investment Research tak Steve Storgin.De Amerikaanse zakenbankier verklaarde in zijn rapport dat de meeste digitale munten in hun huidige vorm niet zullen overleven. Beleggers moeten vrezen voor een volledig verlies van hun kapitaal wanneer huidige munten vervangen worden door nieuwe toekomstige cryptocurrencies. Hij plaatst geen tijdspanne op de volledige ineenstorting van de markt, maar hij geeft wel aan dat de recente prijsbewegingen duiden op een ontplofte zeepbel. De correlatie tussen de verschillende munten is verontrustend. Vermits de meeste munten geen intrinsieke waarde hebben zullen ze dalen tot nul volgens Storgin. Hij verklaart dat de hedendaagse munten niet lang zullen blijven bestaan wegens de trage transactiestijden en grote veiligheidsrisico’s.

Storgin zegt verder in zijn rapport dat de introductie van gereguleerde Bitcoin futures bovenstaande risico’s niet wegneemt. De algemene teneur dat de eerste digitale munten een voorsprong hebben op de rest en op toekomstige munten en zo zullen overleven gelooft hij niet. De eerste bedrijven in de internethype zijn ook niet de grote bedrijven van nu. Ze zijn failliet gegaan.

Het wil echter niet zeggen dat de munten niet meer kunnen stijgen, maar Storgin verwacht dat de meeste cryptomunten – misschien zelfs allemaal – hun historische topkoersen niet meer zullen evenaren. De Amerikaanse analist van Goldman Sachs is veel positiever over de blockchain stechnologie achter de munten, maar ook hier is hij voorzichtig omdat er nog veel gedaan moet worden om de transactietijd in te korten.


Be the first to comment on "Het is gedaan met cryptomunten"

Geef een reactie