Goudaandeel voor jouw portefeuille

De goudprijs wordt gedreven door de grote vraag en een gering aanbod. Goud is een eindig product dat in de loop van de geschiedenis zijn waarde zag stijgen door centrale bankiers die geld bijdrukten om hun economieën te ondersteunen. Het is een kwestie van tijd dat de goudprijs de hoge koersen van enkele jaren terug opnieuw zal testen. De goudprijs is van de langjarige trendlijn afgeketst en vormt al enige tijd hogere bodems waardoor de prijs in een stijgende trend beweegt. Goudprijzen van boven de 1300 dollar zorgen dat bedrijven van goudmijnen die hun kosten onder controle kunnen houden veel meer winst zullen maken en meer dividenden zullen uitbetalen.De daling van de meeste goudaandelen de laatste weken heeft te maken met de stijging van de olieprijs. Olie is immers een zeer grote kost voor de bedrijven. Een stijgende olieprijs zet druk op de marges. Op korte termijn heeft dit een invloed, maar de verwachtingen op langere termijn zijn minder rooskleurig voor olie. Goud als veilige belegging in volatiele beurstijden – en een verwachte correctie volgens meerdere investeerders – in een must have in elke aandelenportefeuille.

Newcrest Mining wordt beschouwd als één van de meest veilige investeringen in de sector; Dat komt omdat het bedrijf vooral opereert in twee sites die grote bewezen goudreserves hebben. Daarnaast mijnt het bedrijf ook koper, een metaal dat door zijn grote vraag sterk in waarde is gestegen. Enkele positieve elementen kunnen de waarde van het aandeel doen stijgen. Een uitbreiding van één van zijn projecten kan de omzet met 15% doen stijgen. Dalende kosten zorgen voor een margeverbetering en stijgende winstgevendheid. Daarnaast participeert het bedrijf ook in een project waar nog geen cijfers over de totale hoeveelheid goud en koper van bestaan, maar er wordt aangenomen dat het één van de beste goud/koper projecten is in de industrie.


Be the first to comment on "Goudaandeel voor jouw portefeuille"

Geef een reactie