Cannabisaandelen

Reeds in negen staten van de VS is recreationeel cannabisgebruik toegestaan. Er is een groeiend geloof onder beleggers dat vroeg of laat alle Amerikaanse staten cannabis zullen legaliseren. Analisten verwachten dat legaal cannabis een markt wordt van $23 miljard tegen 2021. De Canadese markt toont dat er een blijvende vraag is naar legale cannabis en verschillende Amerikaanse beursgenoteerde bedrijven kunnen van deze groei op termijn profiteren.Canada is steeds een stap voor geweest op de VS. Het was het eerste land dat medicinaal gebruik van cannabis legaliseerde. Er is zelfs een bedrijf dat een patent heeft aangevraagd voor een alcoholvrij bier op basis van cannabis. Canada staat op het punt om voeding en drankjes op basis van cannabis goed te keuren.

Nu de volledige legalisatie van cannabis in Noord-Amerika slechts een kwestie is van tijd kijken beleggers rijkhalzend uit naar opportuniteiten. Nightfood holdings, Insys therapeutics, CW pharmaceuticals, Terra Tech corp en General Cannabis corp zijn enkele aandelen op de Amerikaanse markt die hun omzetten en winsten kunnen doen groeien dankzij de landelijke  legalisering van marijuana.

Nightfood holdings is een snackproducent die producten op de markt brengt op basis van cannabis. Het is een klein bedrijf met een marktkapitalisatie van slechts 13 miljoen dollar. CW Pharmaceuticals is met zijn waarde van 3,5 miljard dollar een veel grotere speler. Het biotech bedrijf ontwikkelt nieuwe therapieën op basis van zijn canabinoide medicijnen. Ook Insys Therapeutics, met een beurswaarde van 600 miljoen dollar, promoot een medicijn op basis van cannabis (zie Verliezer in 2017, groeier in 2018?). Terra Tech Corp. is dan weer een agrarisch bedrijf dat cannabis produceert en verdeelt. De groep heeft een beurswaarde van iets minder dan 300 miljoen dollar. General Cannabis Corp. is dan weer een bedrijf dat faciliteert aan cannabisproducenten. Ze kopen en leasen grond aan producenten van marijuana om zelf weinig risico te lopen.

De cannabismarkt is een groeimarkt. De verwachte legalisering in meer Amerikaanse staten zal zonder enige twijfel een positief effect hebben op beursgenoteerde bedrijven die inzetten op de legale verkoop van recreationeel of medicinaal marijuana. Om je risico te spreiden zet je best niet in op een bepaald bedrijf, maar investeer je in een marijuana georienteerde ETF.


Be the first to comment on "Cannabisaandelen"

Geef een reactie