Citibank koopt elke correctie

De Amerikaanse Citibank raadt zijn klanten aan om aandelen te kopen bij een volgende correctie zoals die van vorige week. Buy thé dip impliceert dat Citibank gelooft in een stijgende aandelenmarkt dit jaar. Citibank vindt de correctie van vorige week een koopaangelegenheid. Het is zeker geen start van een nieuwe berenmarkt.Volgens Citibank zit de beurs in de derde fase van een stierenmarkt. De tweede fase waar zowel aandelen als obligaties het goed doen en de volatiliteit laag is hebben we nu achter de rug. In de derde fase bewegen de beurzen veel meer. Toch is de aandelenmarkt de enige plaats waar een deftige return te halen is. Geld stroomt van obligaties richting aandelen.

Citibank verwacht een langere derde fase dan in vorige stierenmarkten, maar de Amerikaanse bank houdt de obligatiemarkten nauwlettend in het oog, want die zullen zoals vorige periodes een indicatie geven wanneer fase 4 start. Fase 4 is het begin van de berenmarkt die een aankomende recessie inluidt. Voorlopig is dat nog niet aan de orde en zullen de grootste winsten behaald worden op de aandelenbeurzen.


Be the first to comment on "Citibank koopt elke correctie"

Geef een reactie