Geeft de olieprijs dit bedrijf eindelijk een boost?

Een aandeel dat onder de 10 euro of dollar noteert, betekent niet meteen dat dat aandeel een koopje is. Maar tussen deze waarden is er steeds wel een aandeel te vinden met veel potentieel. Transocean is er zo eentje (als de olieprijs op niveau blijft).Transocean heeft de afgelopen jaren veel geleden onder de dalende olieprijs. Het bedrijf levert boorplatforms aan de grote oliespelers om te boren diep op zee. Dat is een kostelijke investering. De scherpe daling van de olieprijs zorgde ervoor dat het offshore drillen niet rendabel genoeg meer was. Transocean kwam in een situatie terecht waar het jaar in jaar uit moest herstructureren om het hoofd boven water te houden. Andere bedrijven in de sector gingen failliet. Transocean zou zo wel eens fel kunnen profiteren van een heropleving in de offshore olie-industrie. Vanaf 50 dollar per vat ruwe olie overwegen oliebedrijven opnieuw te investeren in projecten in de oceaan. Olie noteert nu al enige tijd aan ongeveer 60 dollar per vat.

Een structurele stijging van de olieprijs  zal een positief effect hebben op de resultaten van Transocean en zo ook op de prijs van het aandeel. Het aandeel steeg het laatste halfjaar van 7,5 naar 12,5 dollar. De correctie op de beurzen vorige week deden het aandeel terug dalen tot iets meer dan 9 dollar. Een moment om te kopen? Jazeker, als de olieprijs niet meer implodeert. OPEC doet er alles aan om dit niet te laten gebeuren. Transocean is ondertussen een veel efficiënter bedrijf geworden en zal binnen zijn sector als winnaar uit de bus komen.Be the first to comment on "Geeft de olieprijs dit bedrijf eindelijk een boost?"

Geef een reactie