ArcelorMittal

Analisten van de Amerikaanse bank Jefferies geloven dat door een stijgende vraag naar staal in China en een blijvend sterke vraag in de VS de aandelenprijzen van staalproducenten in 2018 verder zullen stijgen. Hun favoriete aandeel in de staalsector is de op de Nederkandse AEX genoteerde staalgroep ArcelorMittal.ArcelorMittal heeft grote staalfabrieken in 19 verschillende landen over gans de wereld waardoor het bedrijf wordt blootgesteld aan zowel alle  groeimarkten als de mature Europese markten en de Amerikaanse markt. In tijden van economische groei is dit een onmiskenbaar voordeel.  Bovendien is het bedrijf niet alleen de grootste staalproducent ter wereld, maar is het ook een van de vijf grootste producenten van ijzererts en kolen, grondstoffen die gebruikt worden in zijn eigen staalfabrieken, maar ook in die van de concurrerende bedrijven. Het spreekt voor zich dat de eigen staalfabrieken belangrijke afnemers zijn van het eigen mijnbedrijf, maar ook de vraag van externe bedrijven groeit  zeer snel.

Jefferies kleeft een koersdoel van 42 dollar op het aandeel. Dat impliceert een koerspotentieel van 17% ten opzichte van de huidige beurskoers. Het aandeel noteert aan een pe van minder dan 5,5. Dat is zelfs voor een cyclisch bedrijf zeer conservatief met een versnellende vraag naar staal in het vooruitzicht.


Be the first to comment on "ArcelorMittal"

Geef een reactie