Internet of Things

De technologiesector evolueert razend snel. Één van de vele termen die vandaag bij beleggers over de tongen rollen is het Internet of Things en de beleggersopportuniteiten die hier mee gepaard gaan. Het Internet of Things of kortweg IoT is kortgezegd een manier om verschillende toestellen via het internet te verbinden zodat ze op elkaar kunnen reageren. Een voorbeeld van een IoT toepassing is een pacemaker die verbinding maakt met een smartphone om zo rechtstreeks te communiceren via een app met de cardioloog. De CEO van Cisco verwacht 50 miljard toestellen die via IoT met elkaar verbonden zijn binnen de vijf jaar.

De grootste bedrijven investeren in IoT, maar er zijn ook kleinere spelers die sterk profiteren van het IoT. Quarterhill Inc is een Canadees bedrijf dat na enkele moeilijke jaren de weg omhoog terug lijkt gevonden te hebben dankzij IoT. Waar het bedrijf een jaar geleden een omzet boekte van circa 90 miljoen dollar gedreven door zijn patenten steeg de omzet het afgelopen kwartaal enorm tot 86 miljoen dollar met een winst van 26 miljoen dollar dankzij het aanboren van een nieuwe markt die het IoT noemt. De nieuwe CEO heeft bij zijn vorige bedrijf OpenText de aandelenprijs doen exploderen via overnames. Het ziet er naar uit dat dit bij Quarterhill ook kan gebeuren.

Het aandeel noteert rond 2 dollar, biedt een dividend dat ongetwijfeld de volgende jaren wordt opgetrokken en de beurs waardeert het aandeel lager dan boekwaarde. Eens de brede markt Quarterhill ontdekt dan is de weg naar vroegere koersen van 9 dollar wel eens mogelijk.

Be the first to comment on "Internet of Things"

Geef een reactie