Cryptomunten zullen echte munten niet vervangen

Alhans dat is de mening van de Amerikaanse zakenbank JP Morgan Chase. Volgens de bank kunnen  cryptocurrenties niet beantwoorden aan de criteria die gelden voor de valuta’s die we elke dag gebruiken. Ze zijn volgens de bank ‘a bad store of value and à bad form of money’.De bank vertelt zijn klanten dat het voor sommige beleggers zinvol kan zijn om cryptomunten in portefeuille te hebben als een hedge, maar JP Morgan ziet geen enkele digitale munt als legitieme concurrent voor de huidige overheidsvaluta’s. De bank ziet de grote volatiliteit in de prijs van cryptomunten als het grote probleem. De enige plaats waar de digimunten kunnen concurreren met nationale valuta’s is volgens de zakenbank op de zwarte markt.

JP Morgans CEO Jamie Dimon is altijd al sceptisch geweest ten overstaan van Bitcoin en altcoins. Eens noemde hij Bitcoin een frauduleus systeem. Ondertussen is hij wat gematigder geworden, maar hij blijft zeer wantrouwig tegenover Bitcoin en andere munten. Het is al langer duidelijk dat de Amerikaanse zakenbank geen believer is. Hoe zou je zelf zijn als een nieuw systeem een lijnrechte aanval is op jouw manier van geld verdienen?


 

Be the first to comment on "Cryptomunten zullen echte munten niet vervangen"

Geef een reactie