Cyber security

Young hacker in data security concept

Het zal je niet verbazen dat de markt van cyber security of het beveiligen van alles wat met het internet verbonden is een groeiende markt is. Recente hackersaanvallen voeden het sentiment bij bedrijven en particulieren dat het beveiligen van je gegevens en transacties heel belangrijk is. Het Israëlische Check Point Sofware dat op de Amerikaanse beurs genoteerd staat is reeds jaar en dag een belangrijke speler in de markt. De laatste kwartalen sputtert de motor van het bedrijf echter.Check Point Software heeft het moeilijk op de Amerikaanse markt. Concurrenten Cisco Systems en Pablo Alto Networks groeien sneller en snoepen zo marktaandeel af. Beleggers maken zich ongerust en laten het bedrijf links liggen. Het aandeel noteert aan een verwachte koers/winst van minder dan 20 wat bijzonder laag is in vergelijking met zijn sectorgenoten.

Het bedrijf voorspelt een omzetgroei van 5% voor dit jaar. Dat ontgoochelt beleggers. Toch zijn er ook verschillende positieve signalen van het bedrijf. De winst groeit bijna 10% terwijl de divisie voor updates en onderhoud verder groeit wat er op wijst dat het bedrijf meer klanten aantrekt. Marges zullen verbeteren omdat Check Point er in slaagde ook meer grote bedrijven aan te trekken als klant. Een andere positieve factor voor het bedrijf is zijn sterke cashbalans van 1,5 miljard dollar zonder enige schulden.

Wanneer Check Point zijn verkopen terug op orde heeft in de VS kan het  terug aanknopen met sterker groeiende omzet- en winstcijfers, maar voorlopig is het wat koffiedik kijken hoe alles de volgende maanden evolueert. Op korte termijn zit er onzekerheid in de koers, maar de lange termijn ziet er veel rooskleuriger uit.


Be the first to comment on "Cyber security"

Geef een reactie