Diageo, voor een gerust gemoed

De meningen over de richting die de beurzen zullen uitgaan zijn zeer verschillend. Waar de meeste analisten er van uitgaan dat structurele groei in alle delen van de wereld de opgelopen beurskoersen rechtvaardigen zijn er ook economen dic een veel negatievere  kijk hebben op de toekomst.Er zijn economen die geloven dat de renteverhogingen te laat komen en dat de interventies – lees: bemoeienissen – van de centrale bankiers de afgelopen tien jaar een vrijemark economie in de weg hebben  gestaan. De renteverhogingen zullen te laat komen om sterk oplopende inflatie tegen te kunnen gaan. Gevolg: een ineenstortende dollar en een crash op de beurzen. Centrale banken zullen weinig munitie hebben om hier iets tegen te kunnen doen en een diepe recessie zal volgen.

De mening staat in schril contrast met wat veel analisten beleggers voorschotelen. Beleggers beginnen emotioneel te reageren wat volatiliteit in de hand werkt. Wanneer je je als belegger niet zeker voelt, kan je best investeren in een defensief aandeel zoals de Britse sterkedrankenproducent Diageo.

Diageo verkoopt enkele zeer bekende sterke dranken zoals Smirnoff en Bailey’s.  Het bedrijf is wereldleider in zijn sector, bijna dubbel zo groot als zijn dichtste concurrenten. In tijden van economische malaise is Diageo een van de betere aandelen om in portefeuille te hebben. Laat je gemoed het niet toe om de grillen van de beurs te volgen? Beleg dan in Diageo en drink er eentje op. 

Be the first to comment on "Diageo, voor een gerust gemoed"

Geef een reactie