Hasbro: stijgend dividend, al 15 jaar lang

Van een bedrijf dat zijn dividend jaarlijks verhoogt mag gerust gezegd worden dat het een gezond bedrijf is dat vertrouwen heeft in de eigen toekomst. Ze geloven dat er de komende kwartalen meer cash voor handen zal zijn om een stijging van het dividend te ondersteunen. De Amerikaanse speelgoedfabrikant Hasbro dat onder andere monopoly maakt verhoogt zijn dividend voor het 15e opeenvolgende jaar.Het speelgoedlandschap is de laatste jaren sterk veranderd. Mobiele spelletjes en andere online games nemen een prominentere plaats in in de wereld van onze kinderen. Hasbro is er in geslaagd om met zijn tijd mee te gaan door hun spelen te koppelen aan populaire tv-programma’s en tv-series zoals de Star Wars films en de producties van Marvel Studios zoals Thor en Black Panter.

Het bedrijf heeft een traditie opgebouwd om zijn aandeelhouders te belonen via stijgende dvidenden. Hasbro geeft een dividendrendement van 2,6%. Dit jaar verhoogt het zijn dividend opnieuw met 12%. Zolang het bedrijf zijn producten kan blijven koppelen aan populaire films en series zullen kinderen voor Hasbro’s speelgoed blijven vallen en zal Hasbro de traditie van stijgende dividenden verderzetten. Deze positieve tendens maakt wel dat beleggers Hasbro waarderen aan een koers/winst van meer dan 30.


Be the first to comment on "Hasbro: stijgend dividend, al 15 jaar lang"

Geef een reactie