China Construction Bank

Als je gelooft in een blijvende groei van de Chinese economie en je wil op een ander paard wedden dan de Chinese techbedrijven zoals Alibaba, Tencent of Weiboo dan is de Chinese banksector een optie. China Construction Bank is de tweede grootste bank van China en staat in de kijker van de grote Amerikaanse beleggingsfondsen en investeringsbanken.

Van alle grote Chinese banken is China Construction Bank of CCB de bank die keer op keer zijn bedrijfsresultaat weet te verbeteren in tegenstelling tot de andere banken. Chinese banken hebben sinds het einde van 2017 hun aandelen-koersen zien stijgen dankzij een versnelling van de economische groei. Beleggers geloven dat de grootbanken beter zullen reageren op de acties van de Chinese regering om de schulden in te dijken dan de kleinere regionale banken. CCB staat er het beste voor van de vier grootste banken om wille van zijn betere kapitaalratio’s, zijn traditie als spaarbank, de verruiming van de spreiding tussen spaar- en leenrente en zijn conservatieve houding tegenover slechte leningen aldus de Amerikaanse zakenbank Morgan Stanley.

Alle 30 (Amerikaanse) analisten die het aandeel volgen zijn koper. De grootste bank van China, de Industrial & Commercial Bank of China, krijgt ‘slechts’ 22 koopadviezen van de 29 analisten die ICBC vokgen. Het gemiddelde koersdoel is 17% hoger dan de huidige koers. De bank zette in vergelijking met zijn concurrenten meer geld opzij voor slechte leningen dan verplicht en heeft zo meer ruimte om toekomstige groei te verzekeren.

De aandelen stegen 21% in 2017 en hebben een inhaalbeweging te maken ten opzicht van zin zin groitste concurrent ICBC dat de waarde van zijn aandelen vorig jaar met 35% zag toenemen. CCB noteert aan een koers/winst van minder dan 9 en biedt een dividendrendement van meer dan 3%. Inspelen op groei in wereldmarkt China? Investeren in grootbanken zoals China Construction Bank.


Be the first to comment on "China Construction Bank"

Geef een reactie