Corning, dividend en groei

Technologiebedrijven staan er om bekend dat ze geen tot weinig dividend uitkeren, omdat ze hun winsten investeren in onderzoek en ontwikkeling om hun toekomst te vrijwaren. Beleggers verkiezen een mogelijke stijging van de aandelenprijs boven de zekerheid van een jaarlijks dividend. Toch zijn er technologie-bedrijven zoals Microsoft, Intel, Cisco systems en Apple die beleggers een jaarlijks stijgend dividend uitkeren en sterk blijven investeren in hun eigen toekomst met sterke winstgroei als gevolg. Corning is ook zo’n technologie-bedrijf dat beleggers beloont en sterk groeit.Corning geeft een dividend van 2,4% en heeft de afgelopen zeven jaar zijn dividend telkens verhoogd. Het bedrijf werd opgericht in 1851 en is vandaag de dag een belangrijke speler in internet en consumentenelektronica. Het belangrijkste onderdeel van het bedrijf maakt glas voor LCD’s dat gebruikt wordt in TV’s, laptops en computer-schermen. Het produceert ook Corning Gorilla Glass dat gebruikt wordt voor smartphones en tablets.

Naast de bedrijfsonderdelen die verschillende soorten glas levert heeft het bedrijf ook een onderdeel dat optische vezelkabels maakt voor de communicatie-industrie, een onderdeel dat steek groeit en tegenwicht biedt aan de volatiliteit van de glasprijzen.

Corning blijft nieuwe opportuniteiten zoeken binnen de technologiesector en blijft sterk investeren om zijn huidige producten te verbeteren. Het bedrijf wil een cash flow van 26 tot 30 miljard dollar genereren tegen 2019. Het dividend is een manier om het teveel aan kapitaal uit te keren aan de aandeelhouders. De afgelopen vijf jaar groeide het dividend gemiddeld meer dan 18% per jaar. Met de verwachte winststijging van gemiddeld 10% per jaar en een payout ratio van minder dan 50% zal Corning zijn dividend blijven verhogen. Groeibedrijf én (stijdividendbetaler? Dat kan.


Be the first to comment on "Corning, dividend en groei"

Geef een reactie