Winstpotentieel 50%

Analisten van de Amerikaanse zakenbank Bernstein tippen Mosaic co. als hun belangrijkste kooptip voor 2018. Ze plakken een koersdoel van 44 dollar op het aandeel. Dat is een winst-potentieel van 52% in vergelijking met de slotkoers van 28,74 dollar van afgelopen vrijdag.Mosaic is een producent van mest-stoffen voor de landbouwindustrie. Het produceert en verdeelt fosfaten en andere stoffen op basis van potasium. Zakenbank Bernstein gelooft sterk in het aandeel om wille van een hogere winstverwachting door de belastings-hervormingen en hogere fosfaatprijzen. Ook analisten van JP Morgan verhogen de winstverwachtingen van het bedrijf naar $ 1,5 dit jaar en $ 1,85 voor 2019.

Meststofprijzen zullen in 2018 sterk stijgen en daar zal Mosaic zijn voordeel uit halen. Een stijging van de fosfaatprijzen van 50 dollar per ton heeft een positief effect van 1 dollar op de winst per aandeel. Bovendien kocht Mosaic vorig jaar de meststofdivisie van Vale SA. Deze overname zal dit jaar sterk bijdragen tot de winst. De schulden o.a. voor de overname van de divisie van Vale zijn volgens de Bernstein analisten geen groot probleem omdat het bedrijf al een plan heeft uitgewerkt om de schulden af te bouwen.


Be the first to comment on "Winstpotentieel 50%"

Geef een reactie