Defensief aandeel: Kellogg

Begint jouw dag ook met een graan-ontbijt van Kellogg’s zoals zo vele anderen? Analisten raden steeds meer aan om over te stappen van technologieaandelen naar meer defensievere bedrijven. Voedingsbedrijven zoals Kellogg zijn de meest defensieve bedrijven bij uitstek.Kellogg heeft enkele moeilijke jaren achter de rug. De aandelen daalden van een top van $86 in juli 2016 naar $60 eind vorig jaar. Sindsdien is het bedrijf terug aan een opmars bezig. Momenteel noteren de aandelen iets boven $68. Analisten van Cowen verhoogden recent hun koersdoel van $74 naar $77.

Als leider in zijn nichesector, de kant en klare ontbijtgranen, staat het bedrijf sterk in zijn verkooppositie naar de supermarkten. Kellogg blijft daarnaast sterk investeren in reclame tot 8% van hun jaaromzet ofwel meer dan 1 miljard dollar. Ze investeren veel in emerging markets voor toekomstige groei.

Ook de aandeelhouders worden niet vergeten. Het bedrijf verhoogde sinds 2095 zijn dividend met gemiddeld bijna vijf procent per jaar. Het biedt een rendement van iets meer dan drie procent. Als jij ook zenuwachtig aan het worden bent van de hogere waarderingen in de technologiesector dan wordt het tijd om defensief te gaan beleggen. Kellogg is daar een ideaal aandeel voor. Let wel op: het aandeel noteert in dollar op de Amerikaanse beurs.


Be the first to comment on "Defensief aandeel: Kellogg"

Geef een reactie