Pandora: herstel in 2018?

Een turnaroundaandeel is een aandeel van een bedrijf dat steeds goede groei-vooruitzichten kende, maar een moeilijke periode kende en daarna opnieuw kan aanknopen met groei. De Deense juwelenmaker Pandora is zo een bedrijf dat jaar na jaar zeer sterk presteerde op de beurs en vorig jaar een hele moeilijke periode doormaakte  waarbij het aandeel een kwart van zijn waarde verloor.Hogere productiekosten, een gebrek aan innovatie en een moeilijke retail omgeving in de Verenigde Staten zetten afgelopen jaar veel druk op de winstgevendheid. Deze kink in de kabel zou wel eens van tijdelijke aard kunnen zijn. Het bedrijf heeft een duidelijke strategie om nieuwe juwelen sneller te ontwikkelen om zo ook sneller nieuwe sieraden bij de verkopers te krijgen. Daarnaast wil het bedrijf zijn productgamma meer differentiëren en zal het tegen 2022 dubbel zo veel verschillende soorten sieraden op de markt brengen. Het bedrijf zet verder in op marketing om meer klanten naar zijn online shop te lokken.

Het bedrijf noteert op de beurs van Kopenhagen aan iets meer dan 600 Deense Kroon. Het behaalde de afgelopen 12 maanden een winst per aandeel van 52 Kroon en keert een dividend uit van 3%. Met een organische groei van rond de 10% en een sterke balans is Pandora klaar om opnieuw aan te knopen met het groeiritme van weleer.


Be the first to comment on "Pandora: herstel in 2018?"

Geef een reactie