Groeiaandeel in een dip

Op de beurs zijn er elke dag kansen te vinden. De meeste groeiaandelen in de technologiesector zijn de laatste jaren zo fel gestegen dat ze heel duur gewaardeerd staan. Het zijn de eerste aandelen die bij een tegenvallend resultaat of een correctie op de beurzen zware klappen krijgen. Wanneer er bloed vloeit, is het vaak het moment om te kopen. Impinj is een Amerikaans technologisch bedrijf dat in de hoek zit waar de klappen vallen.Impinj maakt RFI (radio frequency identification) oplossingen om allerhande toestellen en applicaties met mekaar te verbinden. Sinds de beursintroductie in juli 2016 verdrievoudigde het aandeel op een jaar tijd in waarde. Sinds zijn topkoers van 60 dollar in juli van vorig jaar ging het echter snel bergaf. Momenteel noteert het aandeel iets boven de 13 dollar. Dat is een verlies van bijna 80%.

Het bedrijf moest zijn doelstellingen drastisch naar beneden bijstellen. De grote klanten stelden hun aankopen uit. Volgens de CEO van het bedrijf verliest het bedrijf geen klanten, maar worden aankopen uitgesteld tot de tweede helft van dit jaar en 2019. Wanneer het bedrijf kan aantonen dat de bodem bereikt is en de omzet terug kan groeien dan behoort een koersexplosie tot de mogelijkheden. Het zijn namelijk de beleggers die durven te kopen wanneer aandelen onder druk staan die de grootste winsten zullen boeken.


Be the first to comment on "Groeiaandeel in een dip"

Geef een reactie