Is deze indicator een slecht signaal voor de prijs van Bitcoin?

Toen de prijs van Bitcoin daalde met 60% in de loop van de eerste maanden van 2018 daalde ook het aantal dagelijkse transacties. Toen de prijs 50% steeg in de loop van de afgelopen weken steeg het handelsvolume niet mee. Is dit een teken aan de wand voor de toekomstige prijs van de Bitcoin?Het gemiddelde volume aan dagelijkse transacties in Bitcoin is gehalveerd sinds de topkoersen in december ondanks de algemene bekendheid van de crypromunt bij het brede publiek en ondanks een dramatische koersdaling tot 6000 dollar. Je zou kunnen denken dat lagere koersen meer beleggers over de streep zou doen trekken om te kopen wat het handelsvolume eerder zou doen stijgen.

Bitcoin heeft steeds felle believers en even felle tegenstanders gekend. De tegenstanders geloven dat de hype over is en dat het gehalveerde handels-volume dit bewijst. Bitcoin is in een (definitieve) bear market beland volgens hen. Niet iedereen gelooft echter dat het handelsvolume een indicator is om negatief te zijn voor Bitcoin. Het toont aan dat de markt terug bij zijn zinnen is en rijper wordt. De believers verklaren de daling van het transactievolume door de daling van de prijs en door het feit dat websites ook betalingen in altcoins toelaten en niet meer alleen in Bitcoin. Een jaar geleden bedroeg de markt-kapitalisatie van Bitcoin 85% van de totale cryptomarkt. Vandaag is dat nog ongeveer 40%. De believers zoals David Drake geloven dat het handelsvolume geen invloed zal hebben op de toekomstige prijs:

There’s no doubt that after a rocky start in 2018, the cryptocurrency will recover and experience remarkable growth. However, it’s hard to tell which of the the 1500+ virtual currencies currently listed on the coin market will continue on the growth trajectory and which one will not.Be the first to comment on "Is deze indicator een slecht signaal voor de prijs van Bitcoin?"

Geef een reactie