Is een correctie een reden tot kopen?

De aandelen van. Kronos Worldwide, een Amerikaans bedrijf dat titanium dioxide produceert, heeft sinds de topkoersen van november bijna 25% van zijn marktwaarde verloren. Beleggers namen winst. Op jaarbasis was het aandeel immers meer dan verdubbeld. Sinds juli 2016 tot november vorig jaar verviervoudigde het aandeel zelfs.

Titanium oxide is een middel om producten witter te maken. Kronos heeft internationale klanten in de verf-, plastiek- en papierbranche. De helft van de omzet behaalt Kronos Worldwide in Europa en 30% in de Verenigde Staten. Met een groeiende economie neemt ook de vraag naar de titanium dioxide producten van het bedrijf toe omdat de vraag naar de producten van hun klanten groter wordt.

Je zou verwachten dat de koers/winst ratio van Kronos hoog is na de forse stijging van de aandelenprijs in 1,5 jaar. Toch bedraagt de pe van dit chemisch bedrijf slechts 7,9. Bovendien keert het bedrijf met een marktwaarde van minder dan 3 miljard dollar een dividend uit van 3%. Het lijkt erop dat de tussentijdse correctie een koopkans is.


Be the first to comment on "Is een correctie een reden tot kopen?"

Geef een reactie