Beurzen zullen nog lang verder stijgen

Waar de meeste beleggers en analisten zich klaarmaken voor een zware correctie van de beurzen in 2019 zijn niet alle analisten het hiermee eens. Twee professionele marktstrategen geloven dat deze bull market, die aanstaande vrijdag negen jaar wordt, nog niet in de helft van zijn bestaan is. De opwaartse trend zal in totaal minstens twintig jaar duren. Tussentijds zullen er wel correcties plaatsvinden van 10%.De twee analisten die deze mening delen zijn niet de minsten: hoofd investeringsstrategie van BMO Capital Markets Brian Belski en US aandelen strateeg Mike Wilson van Morgan Stanley.  Belski vertelde in 2009 dat de markt aan het begin stond van een 20-jarige hausse. Hij staat nog steeds achter die uitspraak. Volgens Belski is de economie – en in zijn zog de winsten van bedrijven – nog maar juist begonnen aan een brede expansie. Op de aandelenbeurzen is er geen teken van euforie zoals dat met Bitcoin en marijuana-aandelen wel het geval was. Euforie luidt het einde van een bull market in.

Ook Mike Wilson beklemtoont dat we ons in een seculaire stierenmarkt bevinden. Dat is een stijging van de beurzen die tientallen jaren duurt zoals de stijging in de jaren 80 en 90 die eindigde met de milleniumcrash van 2000. In tussentijd zal de markt periodes meemaken van dalingen van 10% of zelfs meer, maar een bear market ofwel een correctie van meer dan 20% verwacht de strateeg van Morgan Stanley niet.


Be the first to comment on "Beurzen zullen nog lang verder stijgen"

Geef een reactie