Waar investeren bij grotere volatiliteit?

Correcties op de aandelenmarkten zijn meer dan normaal. Correcties van 5% gebeuren gemiddeld zelfs drie keer per jaar. Aandelen van beurshuizen of tradingbedrijven halen hun voordeel hieruit. Meer volatiliteit betekent immers ook meer handel en dus grotere transactieinkomsten. Deutsche Bank raadt dan ook aan te investeren in BlackRock en kleeft een koersdoel van $623 op het aandeel, een potentiële stijging van 14% ten opzichte van de slotkoers van woensdag.BlackRock is de grootste Asset manager wereldwijd met bijna 5000 miljard dollar onder beheer. De overnames van IShares en Merrill Lynch Investment Management in het verleden transformeerden BlackRock van een beheerder vanv obligaties naar een heel gedifferentieerd bedrijf. 40% van het beheerde vermogen behaalt BlackRock buiten de VS.

Het aandeel is door veel analisten geliefd voor zijn sterke groei-vooruitzichten op korte, maar vooral ook op langere termijn. BlackRock heeft een traditie opgebouwd van stijgende dividenden dankzij de sterke winstgevendheid. Zo steeg het dividend de afgelopen tien jaar jaarlijks gemiddeld 18%. Ook de volgende jaren wordt een verhoging van het dividend verwacht tussen de 10 en 15%, even hoog als de verwachte stijging van de winst in dezelfde periode.


Be the first to comment on "Waar investeren bij grotere volatiliteit?"

Geef een reactie