CVS healthcare

CVS healtcare heeft een moeilijk beursjaar achter de rug. De aandelen-prijs daalde op jaarbasis met ongeveer 14%. Dat is een grote daling in verhouding met de sterke stijging van de Amerikaanse beurzen in dezelfde periode. Ondertussen noteert het aandeel aan een koers/winst verhouding van minder dan 11 en biedt het een dividendrendement van bijna 3%. De laatste 13 jaar heeft het bedrijf zijn dividend trouwens elk jaar verhoogd.CVS healtcare is een gedifferentieerd bedrijf in de gezondheidssector. Het is de grootste keten van apotheken in de Verenigde Staten en met de lopende overname van Aetna voor 69 miljard dollar zal het ook verzekeringsdiensten in de gezondheidssector kunnen aanbieden. Aetna is de derde grootste gezondheidsverzekeraar in de VS.

Het aandeel daalde de afgelopen periode sterk door de grotere schuldenberg die het bedrijf opbouwt voor de overname van Aetna. Tegelijkertijd kondigde het bedrijf aan geen aandelen meer in te kopen en het dividend niet te verhogen ten gevolge van de grote overname. Verder zakte de aandelenprijs door de toenemende geruchten dat Amazon een zware concurrent zou kunnen worden voor de apotheekdivisie van CVS. De markt overreageerde zoals zo vaak en biedt beleggers een unieke kans om aan een lage koers in te stappen. Wanneer de overname van Aetna een feit is dan zal het fusiebedrijf voordeel halen uit een verlaging van de gezamenlijke kosten. Op middellange termijn zal de koers van het aandeel daar wel bij varen en de geduldige belegger ook. Aan de huidige koersen lopen beleggers weinig risico.


1 Comment on "CVS healthcare"

  1. inderdaad een goed aandeel voor weinig. Contrair beleggen is op termijn het enige wat goede rendementen oplevert

Geef een reactie